DriverGuide
English Português Español Deutsch Français 中国 Italiano 日本語 Translate
  



Go Back   Free Drivers Download | Request and Support Forums > Computer Hardware Forums > Audio & Multimedia

  #1  
Old 04-21-2006
speckelbelly724
 
Posts: n/a
Default Gateway MX6440 w/ ATI Audio

Hey Everyone,

Just wanted to inform anyone looking to fix an audio problem on a Gateway MX6440 Notebook after reinstalling the OS. At the time of this writing there is no support for this model on the website. The problem at hand is when you reinstall the OS with the supplied cd. There are no drivers on this disk.

Go to this address: http://members.driverguide.com/drive...riverid=648316

This will provide the audio driver needed for the ati chipset.
I personnally had to install this driver before any others for it to work.
After download is complete, enter device manager to install the driver.
Use the option to install from a specific location.
Click Browse and navigate to where the file is located on your drive to

Chipset/chipset/Ati Southbridge/Audio

This should fix the problem for you
Reply With Quote
Sponsored Links
    
  #2  
Old 07-25-2007
ptwseal ptwseal is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1
ptwseal is on a distinguished road
Default Re: Gateway MX6440 w/ ATI Audio

okay after about a hundred hours of trying to figure out out how to get the damn audio to work for the gateway mx6440. i finally figure out how it works.

okay here we go

some of you might find that you are missing the streamci or that it wont load properly. to fix this problem do the following:

to fix the missing streamci

click on my computer
right click on manage
click on device manager
click on system devices
click on Plug and PlaY software Enumerator





click on update driver
click install from a list or specific location advanced
click dont search. i will chose the driver to install




pick plug and play software device enumerator
click next
restart system


this will fix the problem which is absolutly screwing everything up




okay next go ahead and update the legacy drivers:

Updating Legacy Audio driver

First Fix the Problem with the missing steamci.dll can not load
and then update the legacy audio driver



click on my computer
right click on manage
click on device manager
under sound, video and game controllers right click legacy audio drivers




click on update driver
click install from a list or specific location advanced
click dont search. i will chose the driver to install


click on legacy audio drivers
click next
restart system

if somewhere in the process you find yourself missing files you need your original gateway installation cd

do the following to recover the missing files:

to recover a missing file from the recovery cd

when the pop up comes up put the recovery cd in

in the drop down menu click on recovery cd

click on i386

click ok

click ok again

from there it should find the missing file




now you are going to need the software ATI integraded digital audio driver. i would give this to you but i dont see away to upload it on this screen.

finally you are going to need the chipset ATI southbridge and this will solve the audio problem!!!!!!!!!!!!!!!!

once again i would supply the driver but i dont see how to upload it
Reply With Quote
  #3  
Old 07-25-2007
Jerry K's Avatar
Jerry K Jerry K is offline
Super Moderator
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 37,065
Jerry K is on a distinguished road
Default Re: Gateway MX6440 w/ ATI Audio

how could you not see the Upload Driver/Firmware link at the top and bottom of every thread?

http://ftp.driverguide.com/upload/index.php
Reply With Quote
  #4  
Old 11-05-2011
rhmitul rhmitul is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1
rhmitul is on a distinguished road
Default Re: Gateway MX6440 w/ ATI Audio

check my given yahoo answer link for your solution

http://answers.yahoo.com/question/in...5160754AAaYbfM

Last edited by rhmitul : 11-13-2011 at 01:19 PM.
Reply With Quote
Reply [Upload Driver/Firmware]



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem with sound card (realtek ac97) Unregistered Audio & Multimedia 13 05-25-2010 06:33 PM
Microsoft Kernel Audio Driver gone no Sound snipes95 Audio & Multimedia 32 01-13-2009 02:09 AM
Pops and Clicks During Audio Playback... PetePlatterson Audio & Multimedia 3 03-16-2006 11:07 PM
Audio Board ESS PROBLEM! """LuckyMan""" Audio & Multimedia 0 06-12-2005 03:01 PM
Weird audio error - static/no sound PDFarsight Audio & Multimedia 1 04-27-2004 11:49 AM


All times are GMT. The time now is 08:24 AM.



Powered by vBulletin Version 3.0.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

2013 DriverGuide is an iCentric Corporation Company.     All rights reserved.